سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شکار رانندگان گوشی به دست با دوربین | هدف: کاهش قربانیان حوادث جاده‌ای


 

  • شکار رانندگان گوشی به دست با دوربین | هدف: کاهش قربانیان حوادث جاده‌ای

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز، فعالیت آزمایشی دوربین‌های شکار گوشی در جاده‌های نیوساوث‌ولز استرالیا از روز یکشنبه آغاز شد و مقام‌های محلی امیدوارند با گسترده‌تر شدن چتر پوششی این دوربین‌ها، تا دو سال آینده آمار قربانیان ناشی از حوادث رانندگی یک‌سوم کاهش یابد.

    این دوربین‌ها که نخستین نمونه در دنیا هستند، 24 ساعت شبانه‌روز کار می‌کنند و کیفیت تصویرشان در تمام شرایط آب و هوایی یکسان است. نرم‌افزار موجود در دوربین‌ها به گونه‌ای است که خیلی آسان تشخیص می‌دهد یک راننده پشت فرمان گوشی در دست دارد یا نه. زنگ زدن یا پاسخ دادن به گوشی هنگام رانندگی فقط با استفاده از هندزفری در نیوساوث‌ولز قانونی است و جز آن می‌تواند تخلف محسوب شود.

    از این رو، استفاده از شبکه‌های اجتماعی یا برقرار کردن تصویری و ارسال و دریافت متن پشت فرمان جزو مواردی است که در دوربین شکار گوشی به عنوان تخلف ثبت می‌شود. در 11 ماه سال 2019 در مجموع 329 نفر در جاده‌ها و مسیرهای نیوساوث‌ولز کشته شده‌اند. این آمار در سال 2018 حدود 354 نفر بود و مقام‌های رسمی امیدوارند تا سال 2021 تعداد کشته‌های جاده‌ای 30 درصد کاهش یابد.

    در سه ماه ابتدایی فعالیت دوربین‌های شکار گوشی، رانندگان خطاکار صرفا پیام‌های هشدار دریافت می‌کنند. پس از آن، هر راننده متخلف 344 دلار استرالیا برای دست داشتن گوشی هنگام رانندگی جریمه می‌شود و این جریمه در محدوده مدارس به 457 دلار می‌رسد. راننده‌های خطاکار علاوه بر جریمه دلاری، نمره منفی هم می‌گیرند.

    دولت استرالیا امیدوار است در چهار تا پنج سال ابتدایی این برنامه هر سال 135 میلیون خودرو رصد شوند. اگر 1.8 درصد راننده‌ها از گوشی استفاده کرده باشند، تصویر 2.4 میلیون راننده پرونده ثبت می‌شود و اگر فقط سه درصد موارد به تشکیل پرونده برسد، حدود 73 هزار پرونده باید در دادگاه رسیدگی شود.