|
«روزنامهنگاری جدید» برای انتقال تجربه روزنامهنگاران میآید
- «روزنامهنگاری جدید» برای انتقال تجربه روزنامهنگاران میآید
به گزارش مهر، جهان امروز را عصر رسانهها و ارتباطات نامگذاری کردهاند، دورانی که حجم زیادی از اطلاعات در آن تولید می شود و شهروندان این جهان به عنوان مخاطبان این رسانه ها هر روز با انبوهی از اخبار و اطلاعات مواجه می شوند.
در چنین فضایی روزنامهنگاران هم مسئولیتهای سنگینی پیدا کردهاند و تولید محتوا در بسترهای جدیدتر و انواع سنتی به یکی از موضوعات مهم مبدل شده است. تولید اخبار جعلی در جهان امروز تنها یکی از مشکلاتی است که روزنامهنگاران برای مقابله با آنها باید تلاش کنند.
از نگاه رضا غبیشاوی، کارشناس علوم ارتباطات یکی از ضرورتهای فعالیت روزنامهنگاری در جهان امروز توجه به آموزش و انتقال تجربیات میان روزنامهنگاران است.
او که خود سابقه فعالیت روزنامهنگاری دارد معقتد است روزنامه نگاری دیگر به معنای فعالیت صرف در رسانه های کاغذی نیست و علاوه بر حوزه های ژورنالیسم رادیویی و تلویزیونی، عرصه های دیگری همچون فعالیت در خبرگزاری ها و روزنامه نگاری فضای مجازی (سایبر ژورنالیسم) را هم در بر می گیرد. همین موضوع باعث شده نیاز آموزشی روزنامه نگاران به یک مسأله مهم تبدیل شود.
تا 2 هفته بعد «روزنامهنگاری جدید» میآید
با همین نگرش، غبیشاوی به همراه جمعی دیگر از روزنامه نگاران با سابقه اقدام به راهاندازی نشریه ای با عنوان «روزنامهنگاری جدید» کرده اند که قرار است به صورت فصلی منتشر شود.
او در همین رابطه به خبرگزاری مهر گفت: مجوز تأسیس این نشریه سال گذشته صادر شد. هم اکنون مراحل صفحه آرایی را می گذراند و تا 2 هفته آینده منتشر می شود.
غبیشاوی درباره ایده راه اندازی نشریه «روزنامه نگاری جدید» هم این طور توضیح داد: این فصلنامه درباره موضوعات رسانه ای است. به دلیل اینکه در حال حاضر شاهد حضور شکل های مختلفی از رسانه های جدید به ویژه رسانه های جدیدی در بستر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی هستیم؛ به فکر ایجاد نشریه ای افتادیم که در آن موضوعات مربوط به این نوع از رسانه های جدید مطرح شود. رسانه های جدید نیازمند روزنامه نگاری جدید است.
مدیر مسئول فصلنامه «روزنامهنگاری جدید» ادامه داد: علاوه بر این با گسترش فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، شاهد گسترش «شهروند خبرنگاری» هستیم و موضوعاتی همچون «اخبار جعلی» هم در فضای رسانه ها اهمیت پیدا کرده است. همه اینها ما را به این نتیجه رساند نشریه ای برای به اشتراک گذاری تجربیات روزنامه نگاران، بیان متن های آموزشی به روز و انتقال جدیدترین یافته ها در حوزه فعالیت های رسانه ای راه اندازی کنیم چرا که جای چنین کاری را در فضای رسانه ای ایران خالی می بینیم. هم اکنون در این مورد حتی در فضای دانشگاهی هم نواقص جدی وجود دارد.
نشریهای برای انتقال تجربیات روزنامهنگاران
غبیشاوی با اشاره به اینکه در حوزه مباحث تئوریک روزنامهنگاری هم محتوای قابل توجهی که مناسب فعالیت روزنامه نگاران در این فضای جدید باشد وجود ندارد اظهار داشت: در بخشی از این مجله تجربیات روزنامه نگاران به اشتراک گذاشته می شود اما این انتقال تجربه فقط مختص روزنامه نگاران ایران نیست و بخشی از آنها حاصل ترجمه مقالات و یادداشت هایی است که روزنامه نگاران در سراسر جهان آنها را مطرح کرده اند. همچنین قصد داریم از متن های آموزشی که مراکز رسانه ای و آموزش روزنامه نگاری عرضه کرده اند، استفاده کنیم.
این روزنامهنگار حوزه بینالملل تأکید کرد: بسیاری از رسانه های بزرگ جهانی همچون بی بی سی، الجزیره و رویترز سرویس های آموزشی ویژه روزنامه نگاران دارند که متن های آموزشی مناسبی در آنها وجود دارد و بناداریم از این متن ها در فصلنامه «روزنامه نگاری جدید» استفاده کنیم. همچنین یکی دیگر از اقدامات مان در این نشریه استفاده از محتواها و آیین نامه هایی است که رسانه های بزرگ و حرفه ای استفاده می کنند که در فضاهای رسانه ای چنین متن هایی زیاد مورد استناد قرار می گیرد. در این بخش هدف مان این است که آیین نامه ها را بررسی کنیم و جهت ارائه چارچوب های اخلاقی و حرفه ای ویژه روزنامه نگاران منتشر کنیم.
هدف آشناترکردن روزنامهنگاران برای تصمیم بهتر
مدیر مسئول فصلنامه «روزنامه نگاری جدید» به این سوأل که آیا فضای روزنامه نگاری در کشورهای دیگر (به ویژه کشورهای اروپایی و غربی) با شرایط ایران متفاوت است و برای انطباق این آموزه ها با شرایط بومی روزنامه نگاری در ایران، چارهای اندیشیدهاید، این طور پاسخ داد: محدودیت هایی که روزنامه نگاران برای فعالیت خود احساس میکنند شامل سه دسته چارچوب اصول حرفه ای، قانونی و اخلاقی است. نوع اول محدودیت ها ناشی از اصولی است که برای فعالیت حرفهای وجود دارد. نوع دوم آن در هر کشوری و بسته به نوع قانونی که اجرا می شود تفاوت دارد و محدودیت های اخلاقی هم جنبه نسبی دارد و ممکن است در یک کشور درباره یک موضوع دیدگاه های مختلفی وجود داشته باشد. با این حال برخی موارد مثل حمایت از محیط زیست، توجه به میراث فرهنگی و روزنامه نگاری برای تحقق صلح ماهیت جهان شمول دارد. با این شرایط بر این باور هستیم که اگر روزنامه نگاران با معیارهای مختلف آشنا شوند در تصمیمگیری و تهیه مطالب بهتر می توانند عمل کنند.
نسخه کاغذی روزنامهنگاری جدید در کتابفروشیها
غبیشاوی که علاوه بر مدیر مسئولی و سردبیری نشریه «روزنامه نگاری جدید»، معاون سردبیر سایت خبری عصر ایران هم هست با اشاره به اینکه شیوه انتشار نشریه به صورت فصلی باعث میشود وقت و انرژی کافی برای تهیه و آماده سازی مقالات وجود داشته باشد، درباره توزیع آن گفت: برای فروش و توزیع این نشریه به دنبال شیوه هایی غیر سنتی هم هستیم به همین دلیل نسخه PDF را برای فروش اینترنتی مدنظر داریم، اما از آنجایی که معتقد هستیم هر رسانه ای به شدت تحت تأثیر قالب آن قرار دارد [یادآوری جملهای از مارشال مک لوهان مبنی بر رسانه، پیام است] قصد داریم این نشریه حتما به شکل کاغذی هم چاپ شود. در این بخش به دلیل اینکه متوجه شدیم مخاطب مجلات جدی برای تهیه نشریه مدنظرشان از کیوسکهای عرضه مطبوعات به فروشگاه های کتاب نقل مکان کردهاند تصمیم داریم توزیع این فصلنامه را در چنین مکانهایی دنبال کنیم. همچنین فروشگاه اینترنتی دیجی کالا هم برای توزیع نشریه در سراسر ایران در نظر گرفته شده است.
یادآور می شود فصلنامه «روزنامهنگاری جدید» به مدیر مسئولی و سردبیری رضا غبیشاوی قرار است منتشر شود و احسان محمدی، مصطفی داننده، مهرداد خدیر و جعفر محمدی از جمله اعضای تحریریه آن هستند.
تبلیغات در فضای مجازی ساماندهی میشود
- تبلیغات در فضای مجازی ساماندهی میشود
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر تبلیغات و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کارگروه اطلاعرسانی و تبلیغات در فضای مجازی برای بازطراحی قوانین و مقررات و ساماندهی تبلیغات در فضای مجازی، شفافیت و انتشار اطلاعات فعالان فضای مجازی و استفاده از ابزارهای نوین و خلاقانه در فعالیتهای تبلیغاتی، فعالیت خود را آغاز کرد.
احسان الله حجتی، مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی در نخستین نشست این کارگروه، مشارکت کانونهای آگهی و تبلیغاتی در این طرح و نظارت فراگیر بر تبلیغات مجازی را مورد تاکید قرار داد و گفت: این کارگروه برای ساماندهی تبلیغات در فضای مجازی در سه سطح، ابتدا شیوهنامه و چارچوب قانونی مورد نیاز را با محوریت قوانین و مقررات موجود تنظیم و ضمن اعلام فضاهای تبلیغاتی مُجاز با بهرهگیری از شیوهها و ابزارهای مناسب اطلاعرسانی، روند پایش و نظارت قانونی بر تبلیغات در فضای مجازی از طریق درگاه الکترونیک، عملیاتی خواهد شد.
او افزود: در آیندهای نزدیک و با اجرای طرح بکارگیری سامانه نظارت بر آگهیهای فضای مجازی که برای جلوگیری از انتشار محتوا و خدمات تبلیغاتی ناسالم و ناایمن در فضای مجازی و شبکههای مجازی اجتماعی اینترنت پایه و نظارت بر تولید و توزیع محتوا و خدمات سالم الگوسازی شده است، متقاضیان فعالیتهای تبلیغاتی در فضای مجازی باید در این سامانه ثبتنام و با دریافت مجوزهای لازم، فعالیت کنند و این دفتر نیز مطابق قانون با فعالان در این حوزه تعامل میکند.
متخصصان و کارشناسان حاضر در این نشست، ضمن تاکید بر نقش موثر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عرصه مجازی، روند تحولات جاری و آتی فضای مجازی و تأثیرات آن در حوزه فرهنگ را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
توسعه سامانههای فرهنگی در فضای نوین رسانهای، متناسبسازی ساختار مدیریتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تحولات فضای مجازی، ارتقای محتوایی موضوع فرهنگ و هنر در فضای مجازی، توسعه کسب و کارهای فرهنگی و اطلاعرسانی و تبلیغات در فضای مجازی ازجمله برنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ارتقای نقش این وزارتخانه در فضای مجازی عنوان شده است.
دبیرخانه این کارگروههای 5گانه به صورت متمرکز در مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دایر شده است.
مرحله دوم فعالسازی اینترنت رایگان خبرنگاران آغاز شد
- مرحله دوم فعالسازی اینترنت رایگان خبرنگاران آغاز شد
جمال هادیان، سخنگوی وزارت ارتباطات در گفتوگو با مهر، گفت: اسامی آن دسته از خبرنگارانی که در مرحله اول طرح ارائه اینترنت رایگان خبرنگاری موفق به ثبتنام در این طرح نشدند، از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به وزارت ارتباطات اعلام شده است و اینترنت این افراد از شب گذشته به مرور در حال فعالسازی است.
هادیان افزود: معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد از مردادماه امسال تاکنون در 3 مرحله با انتشار اطلاعیه از مطبوعات خواسته بود تا لیست مورد نظر را برای دریافت هدیه اینترنت اعلام کنند. فهرست وزارت ارشاد هم اکنون به وزارت ارتباطات اعلام شده و از شب گذشته اینترنت افراد جامانده از دریافت هدیه خبرنگاری، در حال فعالسازی است.
سخنگوی وزارت ارتباطات گفت: پیامکی مبنی بر فعالسازی اینترنت هدیه برای خبرنگارانی که اسامیشان از سوی وزارت ارشاد به ما اعلام شدهاست، ارسال میشود.
حسن روحانی، رئیس جمهور 17 مردادماه امسال و همزمان با روز خبرنگار، به وزیر ارتباطات دستور داد تا به خبرنگاران، اینترنت رایگان یکساله هدیه دهد. از این رو وزارت ارتباطات برای خبرنگارانی که در سامانه اینترنت رایگان خبرنگاران ثبت نام کرده بودند بسته اینترنت 120 گیگابایتی به مدت یکسال را فعال کرد.
روزنامهها و مجلههای کمیاب دانشگاه تهران
- روزنامهها و مجلههای کمیاب دانشگاه تهران
به گزارش مهر، به تازگی کتابی از سیدفرید قاسمی، پژوهشگر حوزه تاریخ مطبوعات با عنوان اصلی «روزنامهها و مجلههای کمیاب دانشگاه تهران» و عنوان فرعی «موجودی کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تأمین منابع علمی» منتشر شده است که جدیدترین کار پژوهشی این کارشناس حوزه مطبوعات است.
این اثر به مناسبت افتتاح تالار نشریات کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران با شمارگان 200 نسخه در 127 صفحه به چاپ رسیده است و روی جلد آن عنوان نشریاتی همچون «طلیعه صبح»، «سعادت ایران»، «بهار»، «جریده غیرمعمولی»، «سروش ایران»، «صحّت»، «تکامل»، «بی سیم مسکو»، «گل آتشی»، «گلشن»، «روزنامه اطلاعات»، «خنده» و «طلیعه سعادت» به چشم میخورد.
در یادداشت ابتدایی کتاب به قلم رسول جعفریان آمده است: در حوزه فهرست کردن نشریات، تلاشهای فراوانی صورت گرفته، و گامهایی برداشته شدهاست. اما این گامها در مقایسه با آنچه باید انجام شود، و دقیقا در مقام یک تابلو راهنما برای فهرست کردن تمامی سرمایههای موجود، اندک و محدود است. اشکال این است که اگر ما در مرحله پیش از دیجیتال، کار فهرستنگاری را تمام کرده بودیم، قدمهای بعدی را در دیجیتالیزه کردن این معلومات، راحتتر میپیمودیم. اما اکنون در هر دو مرحله، کارها نیمخورده انجام شده است.
همچنین در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: آنچه در این کتاب خواهید دید به جهت شناسایی ادواریهای نادر کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه تهران و برای مرمت و حفاظت بیشتر این نفایس فراهم آمده است. به همین منظور اطلاعات کتابشناختی فهرستهای ادواریهای کتابخانه مرکزی و به استناد همان فهرستها، سیاهه موجودی زمانه قاجار مجموعه کتابخانه یادشده را از نظر خواهید گذراند. سپس آگاهیهایی از سامانه شخصی مولف به اطلاع خواهد رسید.
در ادامه بر پایه یک فهرست مشترک، اشارتی به پارهای از شمارههای روزنامهها و مجلههای کمیاب کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه تهران خواهد شد که در میان کتابخانههای معتبر کشور بهندرت یافت میشوند.
29 مهر | خبر اول روزنامههای صبح ایران
- 29 مهر | خبر اول روزنامههای صبح ایران
29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران
.: Weblog Themes By Pichak :.