|
28 مهر | تیتر یک روزنامههای صبح ایران
- 28 مهر | تیتر یک روزنامههای صبح ایران
28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 28 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران
رسانهها نسبت به ادبیات فارسی بیاعتنا شدهاند
- رسانهها نسبت به ادبیات فارسی بیاعتنا شدهاند
مینو بدیعی در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت این روزهای ادبیات فارسی (زبان مرجع) در رسانهها اظهار کرد: من از گذشته نه چندان دور شروع میکنم؛ گذشتهای که فکر میکنم همه دانشجویان رشته علوم ارتباطات و روزنامهنگاری و سایر دانشجویانی که میخواستند دستی در ادبیات داشته باشند، از ابتدا چه در دانشگاه و چه مدارس آیین نگارش میآموختند، دستور زبان فارسی یاد میگرفتند و در عین حال ضمن مرور ادبیات کهن و کلاسیک زبان فارسی، ادبیات معاصر را هم به شکل صحیح میآموختند.
در آن زمان آیین نگارش یکی از دروس اولیه دانشجویان ارتباطات و روزنامهنگاری در دانشگاهها بود و حداقل به مساله نوع نگارش، رعایت دستور زبان فارسی و غلط ننوشتن تاکید زیادی میشد.
این روزنامهنگار تصریح کرد: امروز بیاعتنایی خاصی نسبت به نگارش ادبیات فارسی در رسانهها به وجود آمده و بیشترین بیتوجهیها در این زمینه دیده میشود؛ به عنوان مثال در مورد گزارشنویسی ما بنا را بر این داشتیم که گزارشنویسی نثر خاص خودش را میخواهد؛ نثری که با مقالهنویسی متفاوت است؛ با نثر خبرنویسی هم متفاوت است و این آموزش داده میشد.
در گزارشنویسی که در دانشکده در دوره لیسانس میآموختیم، اول از گزارشنویسی نوع نگارش ابوالفضل بیهقی شروع میکردیم تا به ادبیات معاصر میرسیدیم. درواقع ادبیات بیهقی پیش زمینهای برای تسلط کامل دانشجویان به مسالهی ادبیات و زبان فارسی بود. اما حالا در سطح دانشگاهها اگر هم چنین کارهایی انجام شود، آنچه که در خروجی رسانهها میبینیم در حد زیادی به باد میرود.
بدیعی بیان کرد: به غیر از چند روزنامه رسمی و رسانههای شناختهشده، در رسانهها، در اکثر موارد به آیین نگارش ادبیات فارسی کمتوجهی میشود. دستور زبان فارسی در گذشتههای نه چندان دور در کنار زبان و ادبیات فارسی در مدارس تدریس میشد و یا انشاء که پیشزمینه نوشتن بود، به عنوان یکی از دروس مهم در دبستان مطرح بود. در دوره متوسطه قدیم مساله نوشتن انشاء بسیار مهم بود به این دلیل که دانشآموز علاوه بر اینکه بتوانند ادبیات کلاسیک را خوب یاد بگیرد، در کنار آن دستور زبان و ادبیات فارسی را هم میآموختند. الان میبینیم که این بسیار کم رعایت میشود، در حالی که وقتی زبان انگلیسی، زبان دوم را میبینیم پی به این میبریم که چه میزان به گرامر و اصول نگارششان ـ چه از نظر املایی و چه انشایی ـ اهمیت میدهند. اما زبان فارسی که زبان کهن ماست بیش از هزار سال است که قدمت دارد اما به این زبان کاملا بیتوجهی میشود.
این روزنامهنگار با بیان اینکه زبان محاوره این روزها وارد زبان رسانه شده است، توضیح داد: زبان محاوره و شکسته صرفا برای دیالوگ به کار میرود نه اینکه نوشتهای که جنبه توصیفی دارد را به زبان محاوره بنویسیم. زمانی که ما وارد دفتر روزنامه میشدیم، روزنامهها خودشان یک رسمالخط مشخصی داشتند.
او همچنین نقش شبکههای اجتماعی بر روی نگارش و ادبیات در رسانهها را بیتاثیر ندانست و گفت: هر رسانه امروز باید رسمالخط داشته باشد و طبق آن آیین نگارش فارسی را رعایت کند. ما متاسفانه برخی نگارشهای غلط را نه تنها در رسانهها، بلکه از زبان مقامات هم میشنویم و اینها در حقیقت پالایش نشده است.
بدیعی در پایان گفت: در سالهای نه چندان دور تمام رسانهها رسمالخطی را برای نگارش در نظر میگرفتند، در حالی که باز هم باید یک سیستم واحدی وجود داشته باشد که توسط استادان زبان و ادبیات فارسی در اختیار تمام رسانهها قرار بگیرد. همچنین دورههای مختلف آموزش زبان و ادبیات فارسی برای کارکنان رسانهها باید برگزار شود. بهویژه برای خبرنگاران و مترجمان و گزارشگران. این شیوه باید بهروز شود. باید به نقش ویراستاران و دبیران و سردبیران گروهها هم توجه بیشتری کرد و آدمهای متخصص این رشتهها را به کار گرفت. اگر خبرنگار اشتباه میکند این کار دبیران گروهها و ویرستارهاست که این اشتباهها را تصحیح کنند.
تمدید مهلت ارسال اثر به جشنواره «کتاب و رسانه»
- تمدید مهلت ارسال اثر به جشنواره «کتاب و رسانه»
به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، هجدهمین جشنواره «کتاب و رسانه» با هدف افزایش توجه به کارکردهای رسانه در حوزه نشر و ترویج کتابخوانی همزمان با بیست و هفتمین دوره هفته کتاب برگزار میشود.
این جشنواره تلاش میکند با بهرهگیری از دانش و تجربه فعالان خبره دو حوزه رسانه و کتاب، آثار رسانهای انتشاریافته در زمینه کتاب و نشر را بررسی کند.
شناسایی، معرفی و تقویت حضور و فعالیت خبرنگاران، روزنامهنگاران، عکاسان و برنامهسازان حوزه کتاب، افزایش سطح تولید و سطح کیفی آثار مرتبط با حوزه کتاب در رسانههای کشور، تقویت فرهنگ عمومی و فرهنگ مکتوب جامعه از طریق افزایش سطح فرهنگ مطالعه در کشور و پرورش، یاریرسانی و تقویت متخصصان حوزه کتاب در رسانهها از جمله اهداف این دوره از جشنواره کتاب و رسانه عنوان شده است.
هجدهمین جشنواره کتاب و رسانه در سه بخش «رسانههای نوشتاری» (مطبوعات کاغذی، خبرگزاریها و سایتهای خبری دارای مجوز) شامل تیتر، خبر، گفتوگو، گزارش، طنز، یادداشت و مقاله مطبوعاتی، مقاله و نقد تخصصی، عکس، کاریکاتور و گرافیک کتاب، «رسانههای دیداری و شنیداری» (تلویزیون و رادیو و آثار صوتی و تصویری رسانه های برخط دارای مجوز) شامل تیتر، خبر، گزارش خبری و موضوعی، گفتوگو و میزگرد، طنز، داستانی و نمایشی (کتاب صوتی در رادیو و تلویزیون)، برنامه ترکیبی، مستند تلویزیونی، پویانمایی و برنامه عروسکی، مواد تبلیغی (آنونس، نماهنگ، تیزر و...) و «تولید محتوا در صفحههای تخصصی شبکههای مجازی» شامل معرفی کتاب، یادداشت و نقد، گفتوگو، گزارش و خبر برگزار میشود.
بر اساس فراخوان اعلامشده از سوی دبیرخانه هجدهمین جشنواره کتاب و رسانه، آثاری که در محدوده زمانی اول مهر ماه سال 1397 تا پایان شهریور 1398 در رسانهها منتشر شدهباشند در این دوره از جشنواره میتوانند شرکت کنند. همچنین آثار باید در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، دیگر رسانههای معتبر کشور (دارای مجوز) یا یکی از صفحههای تخصصی و دارای هویت مشخص در شبکههای اجتماعی یا پیامرسانها منتشر شده باشند.
هر فرد میتواند با حداکثر 9 اثر در بخشهای مختلف جشنواره به دلخواه خود شرکت کند.
امسال برای نخستینبار در بخشهای عکس، کاریکاتور، گرافیک، فیلم مستند، پویانمایی و مواد تبلیغی، بخش شرکتکنندگان آزاد نیز در نظر گرفته شدهاست.
مطابق این فراخوان، در بخش «رسانههای دیداری و شنیداری» ارائه تصویر گواهی پخش اثر با قید تاریخ پخش که به امضای مدیر گروه یا مدیر پخش شبکه رسیدهباشد، الزامی است.
علاقهمندان برای شرکت در هجدهمین جشنواره «کتاب و رسانه» تا پایان وقت اداری 4 آبانماه سال جاری فرصت دارند با مراجعه به پایگاه اینترنتی جشنواره به نشانی resaneh.ketab.ir آثار خود را در قالبهای اعلام شده برای هر بخش، ارائه و با تکمیل فرم مربوط، در این دوره از جشنواره شرکت کنند.
دبیرخانه هجدهمین جشنواره «کتاب و رسانه» در تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان فلسطین جنوبی و برادران مظفر، شماره 1080، طبقه دوم، روابط عمومی موسسه خانه کتاب واقع است. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره تلفنهای 66414871 و 66966212 تماس بگیرند.
آیین پایانی هجدهمین دوره جشنواره «کتاب و رسانه» و معرفی برگزیدگان، همزمان با بیست وهفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در آبان 1398 برگزار خواهد شد.
29 مهر | خبر اول روزنامههای صبح ایران
- 29 مهر | خبر اول روزنامههای صبح ایران
29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران 29 مهر؛ صفحه اول روزنامههای صبح ایران
اعتراض به تحدید آزادی بیان | صفحه اول روزنامههای استرالیا سیاه شد
- اعتراض به تحدید آزادی بیان | صفحه اول روزنامههای استرالیا سیاه شد
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، تلاشهای دامنهدار دولت استرالیا برای برخورد با سوتزنی و در برخی موارد جرمانگاری روزنامهنگاری به جایی رسیدهاست که رسانهها تصمیم گرفتند در اعتراض به این روند صفحه اول خود را سیاه کنند.
پویش ائتلاف برای حق دانستن در واقع واکنشی است به یورش نیروهای دولتی به دفتر مرکزی ایبیسی استرالیا و خانه یکی از خبرنگاران شرکت نیوزکورپ در ماه ژوئن.
هرالد سان، گاردین استرالیا، استرالین، ایج و فایننشال ریویو از جمله روزنامههای سراسری استرالیا هستند که شماره روز دوشنبه خود را با صفحه اول سیاه روانه بازار کردند.
پارلمان استرالیا در 20 سال اخیر بیش از 60 قانون درباره پنهانکاری و جاسوسی تصویب کرده که 22 مورد آن مربوط به دو سال اخیر است. نهاد قانونگذاری استرالیا این روزها در حال بازبینی قوانین مربوط به سوتزنی است.
ریچارد بویل که سوءاستفاده اداره مالیات استرالیا از قدرت خود را فاش کرده، در آستانه گرفتن حکم 161 سال زندان از دادگاه است. نکته عجیب اینکه بیش از 80 درصد مردم استرالیا معتقدند دولت و حکومت باید از فاشکنندگان فساد و سوتزنان پشتیبانی کند و آنها را تحت حمایت خود بگیرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.